Wat is Engels Mediumschap?

Mediumschap gaat om de natuurlijke ontwikkeling van ieder mens. Iedereen heeft (latente) talenten in zich, die net als een spier getraind kunnen worden. In het Engelse mediumschap is één van de pijlers het geven van bewijs dat het leven doorgaat na dit aardse leven, dat er een intelligente communicatie met onze geliefden in de Spirituele Wereld mogelijk is en dat dit een natuurlijk onderdeel van de mensheid is. Het leert ons dat de levenslessen niet stoppen na onze transitie, maar dat deze ook doorgaan nadat we ons aardse ‘jasje’ hebben afgedaan.

In de Engelse stijl is het essentieel om te leren onderscheiden wat van jezelf is (zelfkennis), wat van een ander is (readen van personen of objecten) en wat van de Spirituele Wereld is (communicatie met de Spirituele Wereld). Er wordt een duidelijke scheiding gemaakt tussen een (psychic) reading en een mediamiek contact met de Spirituele Wereld. Bij platformwerk (demonstraties voor publiek) wordt er uitsluitend mediamiek gewerkt en het publiek gevraagd om te antwoorden met ‘ja’, ‘nee’ of ‘ik weet het niet’, zodat het medium zelf met alle informatie moet komen. Er wordt uitgegaan van de intelligentie van de Spirituele Wereld, wat inhoudt dat zij bepalen wie er doorkomt, voor welke persoon en met welke informatie en boodschap.

De Engelse stijl van mediumschap is de hoogste standaard ter wereld. De Engelse SNU geeft opleidingen waarin men no-nonsense mediumschap kan bestuderen. Ik beschouw dat als een goede zaak, omdat er veel wildgroei bestaat in dit werkveld. De hoge standaard van Engels mediumschap garandeert ethiek, vakmanschap, zuiverheid en helderheid. Puur mediumschap is behalve een kunstvorm ook een (levens)filosofie die iedereen kan ontwikkelen en beoefenen.