Muziek en Mediumschap

Workshop Muziek en Mediumschap

“All it takes is one song to bring back 1000 memories”

Muziek is onlosmakelijk verbonden met de mensheid en verbindt niet alleen de hemel en aarde, maar ook mensen.  Muziek beroert de ziel, beïnvloedt en bekrachtigt emoties en geeft herkenning, troost of blijdschap door de melodie of tekst. Muziek roept associaties op en zorgt voor herinneringen. Het favoriete liedje van een geliefde, muziek op een trouwdag of een begrafenis, blijft voor altijd verbonden met herinneringen aan een specifieke persoon of moment. Muziek ontspant of pept op, vermindert pijn en maakt mensen aan het dansen. Muziek zorgt ervoor dat de tijd vliegt, het brengt ons in vervoering en soms tot tranen. Muziek is kunst, passie en geeft kippenvel.

Muziek als brug tussen 2 werelden

Muziek wordt al heel lang gebruikt als brug tussen 2 werelden, de onze en het hiernamaals. De mensheid is de enige soort op aarde die muziek maakt met haar stem en met instrumenten. Ook zijn wij de enige soort die, met gebruik van o.a. muziek, rituelen bekrachtigen en contact met onze voorouders maken. Dit is zo oud als de mensheid zelf. Alle oude volkeren en religies wisten hoe belangrijk muziek en klank zijn. De filosofie van de Indiase klassieke muziek, bijvoorbeeld, vindt zijn oorsprong in het concept van ‘Nada Brahma’. Nada Brahma is Sanskriet en kun je het beste vertalen als ‘alles is klank’, wat betekent dat het hele universum gecreëerd is door de energie van geluid.

In de workshop Muziek en Mediumschap duiken we in de geschiedenis van de rol van muziek binnen het mediumschap en gaan we actief aan de gang met creatieve oefeningen, waarin we de vele aspecten van muziek en mediumschap ontdekken. We gaan werken met (live)muziek en andere kunstvormen als geïnspireerd schrijven, -spreken, -tekenen en healing. Ook gaan we experimenteren met muziek tijdens het demonstreren voor een groep en in een één-op-één reading, waarbij je gaat ontdekken hoeveel informatie er kan zitten in een liedje.

De Spirituele Wereld werkt graag met muziek. Breng dus je Spirit Team mee 🙂 en laat je raken door de intelligentie en onvoorwaardelijke liefde van de Spirituele Wereld en door de kracht van muziek!

Voor info en aanmeldingen: monicbakker@gmail.com

Workshop Muziek en Mediumschap voor de Benefietmiddag voor een museum over Spiritualisme in de Zwanenhof, Zenderen, 30 juni 2018