‘Free Spirit’

Tijdens een mediamieke training in 2007 in de Belgische Ardennen bezocht ik, op zoek naar de leylijnen, een klein kerkje. Ik voelde een onweerstaanbare drang om te zingen en begon met één enkele toon, waarna een tweede toon volgde en daarna een melodie. Ik werd deze melodie en de melodie bezong mijn levensverhaal.

clip_image002Op het Arthur Findlay College in Stansted, Engeland kreeg ik de kans om te zingen op het podium in de ‘Sanctuary’ en tijdens de les. De reacties die ik kreeg van mensen waren voor mij een verrassing: men zag kleuren en vortexen, voelde krachtige emoties, waarbij het lichaam, de botten en de cellen voelbaar vibreerden. Sommige mensen kregen spontaan nieuwe levensinzichten en mijn interesse in de kracht van klank en intentie was geboren. Om meer kennis op te doen, heb ik in de loop van de jaren in binnen- en buitenland verschillende workshops gevolgd, onder andere bij Jill Purce in Londen.

Ik heb met verschillende doelgroepen gewerkt en mijn conclusie is dat er geen ‘doelgroepen’ bestaan! Er bestaan alleen maar prachtige mensen met ieder hun eigen verhaal, dat zich op verschillende manieren uit, fysiek of verbaal, emotioneel of mentaal. Tijdens een bezoek aan een zorgcentrum in Bilthoven zong ik voor een dame met de ziekte van Parkinson. Haar schokkende bewegingen namen af en uiteindelijk stopte haar lichaam met trillen. Dit bewijst alweer de kracht van muziek!

Momenteel ben ik bezig met het ontroerende project ‘Senioren Serenade’ waarbij kinderen verzorgingstehuizen bezoeken en daar voor de ouderen gaan zingen en spelen laten zien uit de oude tijd. De reacties van de ouderen en de kinderen zijn hartverwarmend! Klik hierop voor meer info

In de Hospice Bethlehem, waar ik als zorgvrijwilligster werkte, zong ik regelmatig voor de gasten die er verbleven. Momenteel kom ik op huisbezoek bij mensen die in de ‘laatste fase op aarde’ zijn. Door de klanken worden ze meegenomen op een vaak emotionele, liefdevolle reis naar andere sferen, de pijn vermindert of verdwijnt soms en ze ervaren een gevoel van ontspanning en geborgenheid.

In 2012 heb ik mijn meditatieve soundhealing CD ‘Free Spirit’ voltooid, waarvan honderd procent van de opbrengst naar de Hospice gaat. Het Engelse topmedium Mavis Pittilla heeft enkele prachtige zinnen geschreven voor op de voor- en achterkant van het hoesje en ik voel me zeer dankbaar dat ik dit project heb mogen realiseren. Binnen een onverwacht korte tijd is de CD inmiddels over de hele wereld verkocht en wordt deze gebruikt voor persoonlijke heling en ontspanning, maar ook tijdens meditatie- en yogalessen.Het project van deze CD is gesloten, alle CD’s zijn verkocht. Dank aan iedereen hiervoor! Er is een nieuw project in de maak…

“This CD represents a beautiful combination of voice and sound which allows the mind and senses to relax and meander bringing peace and tranquility. You are taken on a journey which leads you to a place of your own, it is unique and individual. The haunting melodies and the ethereal voice raises the awareness of something beyond self and everyone who listens will be touched at the root of their emotions. This is beauty through sound. I recommend it to you with love.” (Mavis Pittilla)