Lezing ‘Spiritualiteit en Gezondheid’

juni 2014 032 Ik ben een groot voorstander van een natuurlijke en gezonde manier van leven op elk vlak; lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om de delicate balans tussen je lichaam, je denken, je emoties en je ziel te vinden en te houden. Als één of meerdere vlakken uit balans zijn, raakt alles uit balans en beïnvloedt dit je gezondheid.

Je lichaam kun je voeden door het de beste kwaliteit voedsel te geven. Maar als je negatief of, vaak onbewust, destructief en zelfsaboterend denkt, ondermijnt dit de spijsvertering en kan het lichaam letterlijk en figuurlijk niet goed verteren. Als je, aan de andere kant, een rasoptimist bent maar enorm ongezond eet, bestaat de kans dat je op de langere of kortere termijn minder optimistisch of zelfs depressief wordt.

Als je goed voor je lichaam en je denken zorgt maar niet vanuit je ziel leeft, mis je waar het werkelijk om gaat in het leven en dat is leven vanuit je hart en in verbinding met alles wat is. Nu zijn er ook veel mensen die ‘spiritueel’ goed bezig zijn, maar die ongezond eten en/of negatief denken. Dit maakt dat ze niet volledig hun ware spirituele potentie realiseren, want hun ongezonde lichaam en/of negatieve denken belemmert hen om ten volle te stralen en de mens te zijn die ze werkelijk horen te zijn met het bewustzijn wat daar bij hoort.

Mijn interesse in de balans tussen spiritualiteit en gezondheid is ontstaan doordat ik als medium contact maak en communiceer met overleden dierbaren, die mij o.a. laten zien, voelen en ervaren hoe ze aan hun – vaak voortijdige – einde zijn gekomen. Tot nu toe heb ik sporadisch dierbaren doorgekregen die gezond en op leeftijd aan een natuurlijke dood zijn overleden en dat is de reden waarom ik lezingen wil geven over hoe we disbalans kunnen voorkomen of ombuigen. Ik hoop je op een van mijn lezingen te mogen ontmoeten en te inspireren.

Hieronder het PR-stukje dat je kunt gebruiken als je me voor een lezing wilt boeken.

Lezing ‘Spiritualiteit en gezondheid’

Monic Bakker is een ‘spiritueel medium’ met de voetjes stevig op de, liefst biologische, grond. Geen gezweef, maar juist zo aards en logisch als maar kan en met een vleugje humor. Spiritualiteit heeft niets te maken met religie, maar alles met leven vanuit je hart, je intuïtie en je eigen waarheid, in verbinding met alles wat is en in het hier en nu. Naast bewegen en het eten van natuurlijke en gezonde voeding is hoe je denkt van grote invloed op hoe je je voelt, zowel lichamelijk als emotioneel.

Je gedachtes hebben een enorme kracht die je voor je kunt laten werken om je gezondheid te ondersteunen. Je leert de werking kennen van het placebo- en het nocebo-effect. Je krijgt inzicht in epigenetica en wat dit te maken heeft met de filosofie van Masaru Emoto en  Wim Hof (the iceman).Een onderdeel van de lezing bestaat uit de lessen die mensen met een BDE (bijna dood ervaring) hebben gekregen en wat wij hiervan kunnen leren.

Naast korte oefeningen met meditatie, visualisatie en affirmaties leer je hoe je jezelf meer in balans brengt en meer rust en ontspanning krijgt, zodat je immuunsysteem beter op peil blijft. Neem je persoonlijke verantwoordelijkheid over je gezondheid, gedachten, woorden en daden in je eigen handen en laat je op deze hartverwarmende avond door Monic inspireren!

Butterflysound