Try out presentatie 2 juni: De kracht van muziek in de palliatieve zorg

TRY OUT PRESENTATIE ‘De Kracht van Muziek’

Stel je voor… je hebt nog maar drie weken te leven…

Heb je aan de muziek gedacht? Nee, niet de muziek die je op je eigen begrafenis wilt horen maar die je deze laatste kostbare weken wilt horen. Muziek waaraan je fijne herinneringen hebt, misschien wel muziek van heel vroeger of van een prachtig moment zoals een trouwdag. Ook voor familie, vrienden en zorgverleners is muziek tijdens de laatste fase op zeer waardevolle wijze in te zetten. Wil je weten hoe?

Zondag 2 juni is er weer een Soulful Sunday Morning Café in de Refter te Ubbergen. Deze keer komt Ignar Rip spreken over de kracht van muziek in de palliatieve zorg. Ignar zal deze ochtend verzorgen samen met soundhealer/medium Monic Bakker, gitarist/zanger Mike Donkers en pianist Matthijs de Leng.

Reserveren via monicbakker@gmail.com

Spirit Boot Camp 2019

Spirit Boot Camp zijn 5 workshops die los van elkaar gevolgd kunnen worden. In deze ochtenden staat telkens een ander thema centraal. Het zijn workshops, dit betekent dat er dus hard gewerkt wordt 🙂

Data 2019:

Zaterdag 18 mei: Muziek & Mediumschap workshop

Zaterdag 1 juni: Psychic versus Mediamiek workshop

Zaterdag 15 juni: Inspiratie & Natuur workshop: met o.a. natuur-meditatie, geïnspireerd tekenen, -schrijven en -spreken

Zaterdag 29 juni: Feel Good Vibes! In the Power leren stappen in een oogwenk

Zaterdag 6 juli: Demonstreren voor publiek (van huiskamersetting tot grote zalen)

Tijd: 9.30 uur tot 13.00 uur

Tarief: €35,- per workshop. Bij het volgen van alle 5 workshops krijg je €25,00 korting!

Plaats: Cultureel Café de Raaf in de Refter, Ubbergen (bij Nijmegen)

Demonstratie van mediumschap zondag 3 maart in de Refter, Ubbergen

Deze demonstratie van mediumschap zal verzorgd worden door Monique van den Bel en Monic Bakker. Beiden zijn volgens de Engelse stijl van mediumschap opgeleid.

Het leven gaat aan de andere kant gewoon door, zonder de lichamelijke en mentale ongemakken en beperkingen. Mensen die ‘overgaan’ behouden hun persoonlijkheid, maar met veel meer inzicht en een groter, liefdevoller bewustzijn. Onze dierbaren (familie, vrienden en kennissen) zijn maar één gedachte verwijderd en komen terug met veel liefde en vaak met een mooie en ontroerende, persoonlijke boodschap.

De Spirituele Wereld is een zeer intelligente wereld en wil, door middel van vaak gedetailleerde en ontroerende informatie, laten weten dat het leven niet ophoudt na het overlijden. Ze zijn nog steeds betrokken bij ons leven en steunen ons via liefdevolle en soms humoristische boodschappen. Het belooft een boeiende demonstratie te worden!

3 maart 2019: Demonstratie van mediumschap in de Bieb van de Refter, Ubbergen.

Zaal open: 14.00 uur, aanvang 14.30 uur

Afterlife Global Gathering Deel 1

Blij om op de Afterlife Global Gathering te vertellen over mijn passie Muziek en Mediumschap.Voel je welkom op zondag 20 januari om 21.00 uur in Zoom  https://zoom.us/j/7595332928

“MUSIC AND MEDIUMSHIP Monic Bakker lives in the Netherlands and has been studying mediumship there and at the Arthur Findlay College in England since 2007. In 2013 she completed a mentorship program with Mavis Pittilla and she has a Certificate by the SNU in Speaking and Demonstrating Mediumship.

She will be our guest on the Zoom Global Gathering next Sunday (8 p.m. London time 3 pm New York Time; 12 noon Pacific; 8 pm; 7 am Monday Sydney time) to talk about the power of music and sound as a bridge between heaven and earth and about her Music and Mediumship workshops. To join us click the link https://zoom.us/j/7595332928
Co-ordinator: Wendy Zammit wendyzammit@gmail.com”

 

Muziekgeluk Specialist

Heel blij word ik van Ignar Rip, de grondlegger van Alzheimermuziekgeluk.nl. Als geen ander weet hij uit eigen ervaring hoe muziek kan helpen in de omgang en zorg voor de dementerende medemens. Muziek brengt zoveel goeds, en niet alleen bij dementerende mensen. Neem een kijkje op zijn website en laat je raken door de verhalen.

Tevens ben ik met veel liefde en plezier Muziekgeluk Specialist geworden!

MuziekGeluk Specialisten

De documentaire ‘Alive Inside’ is ook het kijken waard. Hierin laat onder andere Oliver Sacks zien hoe krachtig en helend de werking van muziek kan zijn. Een aanrader dus!

 

Muziek als brug tussen kinderen en ouderen

The power of music in het project ‘Senioren Serenade’

Als ik werk met kinderen maak ik graag gebruik van mijn achtergrond (theater, dans, sport en muziek).

Ik houd ervan om telkens nieuwe projecten op te starten en uit te voeren. Zo ook het project ‘Senioren Serenade’, waarbij ik geïnspireerd ben door Ignar Rip met zijn MuziekGeluk en door Oliver Sacks, te zien in de documentaire ‘Alive Inside’. Met dit project gaan we met een groep kinderen naar verzorgingstehuizen toe en zingen voor de ‘oma’s en de opa’s’ van Nijmegen. Niet alleen zingen de kinderen oude liedjes die de ouderen herkennen en meezingen, de kinderen laten ook de spelletjes uit de oude tijd zien, zoals touwtje springen, hoepelen, radslagen, kaatsenballen, bliklopen en gymnastiek kunstjes. Nadat het laatste liedje, waarbij er goed meegezongen wordt door de ouderen, gezongen is, stellen de kinderen zichzelf voor en gaan een gesprekje aan met deze prachtige mensen die al een heel leven achter zich hebben.

Wat ontroerend om te zien wat er gebeurt als kinderen en ouderen contact maken met elkaar en waar muziek en spel de brug tussen de generaties zijn. Wat mooi om de ouderen ‘wakker’ te zien worden…levendig te zien reageren en met schitterende ogen en een stralende glimlach te zien als we weer weggaan. Na afloop vroegen de kinderen, de ouderen en het personeel of we dit vaker wilden doen, zo leuk vond iedereen het. In het nieuwe schooljaar gaan we dus zeker verder met de ‘Senioren Serenade’!

Ik voel me een rijk en dankbaar mensje

Meedoenregeling gemeente Nijmegen

De cursussen en trainingen zijn laagdrempelig en de gemeente Nijmegen helpt graag een handje mee om het voor iedereen betaalbaar te houden. Let wel op dat de aanvraag voor 1 juli bij de gemeente Nijmegen ingeleverd moet zijn!

https://www.nijmegen.nl/diensten/uitkering-schulden-en-laag-inkomen/meedoen-regeling/

Voorwaarden om mee te kunnen doen

 • U bent 18 jaar of ouder
 • U bent geen student
 • U woont in Nijmegen
 • Lever het aanvraagformulier voor 1 juli 2018 in bij de gemeente
 • Als meer personen op uw adres in aanmerking komen voor de regeling, vult u allemaal een eigen aanvraagformulier in
 • Kies ButterflySound uit, om een activiteit of cursus te volgen. Bij deze organisatie mag u voor € 150,- een of meer activiteiten doen. Zie het overzicht  ‘Waar kunt u aan meedoen’ en kijk bij kopje ‘Spiritueel’
 • U mag het hele jaar door starten met uw activiteit, maar uiterlijk op 31 december 2018 (de activiteit mag doorlopen in 2019)

Healing the Heart Workshop

Tijdens deze workshop gaat het om jou. Wat vertelt jouw hart jou en luister je daar wel goed naar? Wat brengt het je als je naar je hart luistert en wat kost het je als je dit niet doet? Soms zit er zoveel ruis tussen en is er zoveel afleiding in het leven dat we niet eens meer goed kunnen luisteren. Jouw hart is je kompas in je leven, en het weet precies wat bij je past. In deze workshop gaan we alle afleiding en ruis opzijzetten, zodat we kunnen horen wat ons hart ons te vertellen heeft. Dit doen we op een lichte en vrolijke manier, waarbij ook de helende kracht van muziek wordt ingezet.

We gaan als groep op ontdekkingsreis, letterlijk en figuurlijk. Letterlijk door de natuur in te gaan en in de mooie omgeving van Ubbergen oefeningen te doen, zoals meditatie in beweging en inzichtoefeningen. In het prachtige gebouw De Refter in Ubbergen hebben we een fijne en knusse ruimte, waar we de ontdekkingsreis starten door middel van intuïtieve oefeningen, inspiratie en creatieve activiteiten als geïnspireerd tekenen, schrijven en de helende werking van muziek.

Je leert in je kracht te staan en deze kracht in te zetten om jouw leven in de richting te sturen die jij werkelijk wilt.

Gun jezelf dit kado en ga mee op ontdekkingsreis!

Dagworkshop € 75,-
Tweedaagse workshop: € 150,-
(incl. BTW 21%)
De cursussen en trainingen zijn laagdrempelig en de gemeente Nijmegen helpt graag een handje mee om het voor iedereen betaalbaar te houden. Let wel op dat de aanvraag voor 1 juli bij de gemeente Nijmegen ingeleverd moet zijn!

https://www.nijmegen.nl/diensten/uitkering-schulden-en-laag-inkomen/meedoen-regeling/

Voorwaarden om mee te kunnen doen

 • U bent 18 jaar of ouder
 • U bent geen student
 • U woont in Nijmegen
 • Lever het aanvraagformulier voor 1 juli 2018 in bij de gemeente
 • Als meer personen op uw adres in aanmerking komen voor de regeling, vult u allemaal een eigen aanvraagformulier in
 • Kies ButterflySound uit, om een activiteit of cursus te volgen. Bij deze organisatie mag u voor € 150,- een of meer activiteiten doen. Zie het overzicht  ‘Waar kunt u aan meedoen’ en kijk bij kopje Spiritualiteit
 • U mag het hele jaar door starten met uw activiteit, maar uiterlijk op 31 december 2018 (de activiteit mag doorlopen in 2019)

 

 

Ontwikkelingsgroep Intuïtie en Mediumschap start 1 september 2018

9 zaterdagochtenden van 9.30 tot 13.00 uur waarin je begeleid wordt in jouw persoonlijke ontwikkeling. Kennisoverdracht door creatieve praktijkoefeningen, voeding voor de ziel en je eigen stijl ontwikkelen zijn de basisingrediënten van de ochtenden.

We gaan ons verdiepen in:

* Healing
* Meditatie
* In the power zitten
* Psychic oefeningen
* De kracht van muziek
* Geïnspireerd tekenen, schrijven en spreken
* Filosofie van het mediumschap
* Presentatie- en podiumtechnieken

* No-nonsense mediumschap (Engelse stijl in een Nederlands jasje)

De groepen blijven klein, zodat een persoonlijke begeleiding gegarandeerd is. Geef je dus bijtijds op voor de Ontwikkelingsgroep Intuïtie en Mediumschap, waar je in een prachtige omgeving mag gaan genieten van dit kadootje voor jezelf.

Data 2018:

1 september – 15 september – 29 september, 13 oktober – 20 oktober, 3 november – 17 november, 1 december – 15 december

Plaats: Cultureel café De Raaf (tegenover de bieb) in De Refter, Rijkstraatweg 37, 6574 AC, Ubbergen

Kosten: €300,- Betaling in termijnen mogelijk.

Info en opgave: monicbakker@gmail.com